فرهان دیزل
فرهان دیزل

ظرفیت حمل بار تریلی و دیگر خودرو های حمل بار

اطلاع از ظرفیت حمل بار تریلی یکی از مهم ترین مسائل برای رانندگان خودرو های سنگین به شمار می آید. با توجه به گستردگی و مدل های متنوع خودرو های حمل بار، ظرفیت ها نیز بسیار متفاوت و وابسته به شرایط خودرو است. در این مقاله به بررسی ظرفیت خودروهای باری خواهیم پرداخت، پس تا انتها همراه ما باشید.

ظرفیت حمل بار خودرو های باری علاوه بر اینکه به نوع وسیله، وزن و محور های آن بستگی دارد، به مسافت و کاربرد خودرو برای حمل و نقل های بین شهری و یا درون شهری نیز وابسته است. ظرفیت حمل بار تریلی به قدری اهمیت دارد که در پلیس راه ها و ایستگاه ها خدمات حمل و نقل، میزان بار و ظرفیت خودرو در چند مرحله بررسی می شود. برای اطلاع دقیق از ظرفیت مجاز خودرو های باری، تا پایان همراه ما باشید.

ماشین حمل بار

ماشین حمل بار باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

خودروهایی که برای حمل و نقل بین شهری و درون شهری استفاده می شوند، در اندازه و مدل هایی متنوع و برای کاربرد های گوناگون هستند.

دسته بندی خودرو های حمل بار در ۴ دسته اصلی خلاصه می شود، که عبارتند از:

  • ماشین های باری تجاری
  • ماشین های سنگین، قابل استفاده در ساختمان سازی
  • ماشین های سنگین راه سازی
  • ماشین های باری معمولی

ماشین باری هایی که در دسته معمولی قرار دارند، شامل ماشین های حمل محفظه بسته که دارای اتاقک هستند و همچنین کمپرسی ها نیز می شوند.

ماشین های باری که با نام خودرو سنگین تجاری نیز آن ها را می شناسید، شامل تریلی های ترانزیت هستند که از آن ها برای حمل و نقل تجهیزات و ماشین آلات تجاری استفاده می شود.

ماشین های سنگینی که برای عملیات های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: لودر و بتونیر ها.

جالب است بدانید که دسته بندی ماشین ها باری معمولی نیز بسیار گسترده است و در این دسته بندی، ماشین های باری معمولی به دو دسته باری سبک و سنگین تقسیم می شوند.

ماشین باری های سبک شامل وانت بار، نیسان، مینی خاور ها و کامیونت ها می شوند و ماشین های باری سنگین شامل، کامیون های بزرگ، مدل های مختلف خاور و همچنین تریلی های سبک می شوند.

این دسته بندی بر اساس ظرفیت حمل بار تریلی و دیگر خودرو های تعیین شده است و بر اساس این دسته بندی، خودرو های باری که توانایی حمل کمتر از ۳ تن بار را داشته باشند در دسته ماشین های باری سبک قرار می گیرند و ماشین هایی که بتوانند بیشتر از ۳ تن بار را جابجا کنند، در دسته خودرو های باری سنگین قرار می گیرند.

لازم به ذکر است که استفاده از هر دو مدل ماشین های باری سبک و سنگین باید زیر نظر اتحادیه مخصوص خود باشد.

پس اگر شما نیز در این شغل فعالیت دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ظرفیت حمل بار تریلی و دیگر خودرو های باری به اتحادیه خود مراجعه نمایید.

این مطلب را نیز بخوانید!  بهترین ماشین سنگین دنیا کدامند؟

انواع ماشین حمل بار

انواع ماشین حمل بار

اکنون که با دسته بندی کلی و دلیل این دسته بندی آشنا شدید، زمان آن فرا رسیده تا هر دسته از خودرو های باری و ظرفیت حمل بار تریلی و دیگر خودرو ها را بهتر بشناسید.

در ابتدا به معرفی و بررسی ویژگی های خودرو های باری سبک می پردازیم.

وانت و وانت نیسان

این گروه از خودرو های مخصوص حمل و نقل، به دو دسته وانت و نیسان تقسیم می شوند. از وانت ها می توان برای جابجایی حداکثر ۱۱۰۰ کیلوگرم استفاده کرد. اما نیسان های آبی رنگ موجود در شهر، توانایی جابجایی حداکثر ۲ تن بار را دارند.

به همین دلیل به طور معمول از نیسان ها برای حکل و نقل لوازم منزل سنگین، مصالح ساختمانی، میوه و تره بار، فلزات ساختمانی و همچنین دیگر لوازم ساختمانی و سنگین استفاده می شود. مهم ترین برتری این وسایل حمل و نقل، نداشتن محدودیت برای عبور و مرور در کوچه و پس کوچه های شهر ها است.

خاور

خاور ها در مدل های بسیار متنوع، توسط شرکت های داخلی و خارجی تولید می شوند و این تنوع بالا به منظور استفاده گسترده از این خودرو سنگین در مصارف مختلف است. خاور ها در انواع یخچال دار، روباز و روبسته، کمپرسی و تانکر دار تولید می شوند که هر کدام کاربردی مجزا دارد. بسیاری از ماشین های مورد استفاده در اسباب کشی منزل، خاور ها هستند. زیرا این خودرو باری توانایی حمل لوازم و تجهیزات را تا ۳۵۰۰ کیلوگرم دارد.

کامیون

کامیون ها در دو نوع سبک و سنگین طراحی و تولید شده اند و شرکت ها تولید کننده این تجهیزات، این خودرو حمل بار را برای حمل و نقل بار های بین ۱۰ تا ۱۵ تن تولید کرده اند.

انواع مختلف کامیون عبارتند از: کامیون های روباز، یخچالدار، کمپرسی، مخصوص حمل مرغ، اتاق دار و همچنین لبه دار. اکثر کامیون ها در کشنده یکسان هستند و فقط در اتاقی که بر روی آن سوار می شود، تفاوت دارند.

تریلی

تریلی بزرگترین خودرو برای حمل و نقل جاده ای است. تریلی ها به نسبت کشنده ای که دارند و همچنین ظرفیت حمل بار تریلی، برای حمل اجسام مختلفی استفاده می شوند.

رانندگان تریلی به دلیل وزن بالا و همچنین ابعاد بسیار بزرگ این خودرو، در هنگام رانندگی ملزم به رعایت نکات خاصی هستند.

تریلی در دنیا توسط شرکت ها بسیار بزرگ و قدرتمند مانند ولوو، رنو، اسکانیا و همچنین هوو تولید می شود.

تریلی ها امکان جابجایی بار های عظیم و سنگین را دارند، اما نهایت وزنی که یک تریلی با قدرتمندترین کشنده می تواند جابجا کند، ۸۶۰۰۰ کیلوگرم است.

به طور معمول کشنده های تریلی ویژگی و امکانات یکسانی دارند و کارایی این خودرو سنگین وابسته به اتاق حمل بار آن است. اتاق بار تریلی در انواع مختلفی تولید شده است که عبارتند از: چادر، ترانزیتی، یخچالدار، کمپرسی، لبه دار و… .

انواع تریلی و ظرفیت

انواع تریلی و ظرفیت حمل بار تریلی ها

اکنون که با خودرو های حمل بار و همچنین ظرفیت حمل بار تریلی و دیگر خودرو ها آشنا شدید، بهتر است بدانید که تریلی ها انواع گوناگونی دارند و ظرفیت حمل بار تریلی به کشنده، محور ها و همچنین اتاق آن وابسته است.

انواع مختلف تریلی و ظرفیت حمل بار تریلی ها عبارتست از:

  • تریلی های ۳ محور و ۱۸ چرخ با ظرفیت حمل بار ۲۶ تن
  • تریلی های ۴ محور و ۱۸ چرخ با ظرفیت حمل بار ۳۲ تن
  • تریلی های ۵ محور ۱۲ چرخ با ظرفیت حمل بار ۳۵ تن
  • تریلی های ۵ محور ۱۸ چرخ با ظرفیت حمل بار ۴۰ تن
  • تریلی بوژی کش یا هزار پا با ظرفیت حمل بار ۸۶ تن

همانطور که مشاهده نمودید، ظرفیت حمل بار تریلی وابستگی مستقیم به تعداد محور ها، قدرت کشنده و تعداد چرخ های تریلی دارد.

نوع دیگری از تریلی نیز موجود است که به آن کمرشکن می گویند. ظرفیت حمل بار تریلی کمرشکن نیز به تعداد محور های آن وابسته است.

نکته بسیار مهم در بارگیری تریلی و کامیون ها، تجاوز نکردن از ظرفیت حمل بار تریلی و خارج نشدن اجسام در هنگام بار گیری از طرفین تریلی و کامیون است.

حمل بار تریلی

کلام آخر

اکنون که اطلاعات بسیار مهمی در رابطه با ظرفیت حمل بار تریلی و دیگر خودرو های حمل بار کسب نمودید، بهتر است بدانید که رعایت دستورالعمل ها و همچنین نکات ایمنی از مهم ترین اصول در حمل بار است.

برای حمل و نقل بار های سنگین به وسیله تریلی های حمل بار، بهتر است ابتدا از قوانین، ضوابط، ظرفیت حمل بار تریلی، راه ها، وضعیت آب و هوا و همچنین قوانین راهنمایی و رانندگی هر کشور اطلاعات کامل داشته باشید.

اگر شما نیز شغل رانندگی خودرو های سنگین را به تازگی انتخاب کرده اید، برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین اطلاع از قوانین و مقررات مربوط به حمل و نقل بار های سنگین، با ما در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *