فرهان دیزل
فرهان دیزل
کامیون ماک

آشنایی با کامیون ماک

تاریخچه ورود کامیون ماک به ایران، به دهه ۱۹۳۰ میلادی باز می گردد. این کامیون ها به علت ویژگی های منحصر به فرد خود، به سرعت در ایران رواج پیدا کردند به طوری که از کامیون ماک برای انتقال تجهیزات نظامی، انتقال بار های مختلف و .. استفاده میشد.

آشنایی با کمپانی تولید کننده کامیون ماک :

کمپانی ماک یکی از بزرگترین و معتبر ترین کمپانی های آمریکایی فعال در عرصه صنایع و تولید ماشین آلات سنگین می باشد که در حال حاضر به عنوان یکی از زیر مجموعه های بزرگ شرکت ولوو فعالیت می کند. کمپانی ماک در سال های گذشته در زمینه تولید محصولات گوناگونی مثل کامیون ماک ،  اتوبوس، اتوبوس های برقی و … فعالیت می کرد اما امروز این شیوه را تغییر داده و به صورت تخصصی بر روی تولید کامیون تمرکز کرده است. این کمپانی در سال ۱۹۰۰ میلادی تاسیس شده است و بیش از ۱۲۰ سال قدمت دارد. کمپانی ماک توسط آگوستوس ویلیام ماک تاسیس گردید اما پس از ۹۰ سال فعالیت و در سال ۱۹۹۰ ، توسط کمپانی رنو خریداری گردید. کمپانی رنو نیز بعد از حدود ۱۱ سال و در سال ۲۰۰۱ میلادی، توسط شرکت ولوو به صورت کامل خریداری شد و کمپانی ماک نیز به این شرکت واگذار گردید. در حال حاضر کمپانی ماک، زیر نظر شرکت سوئدی ولوو فعالیت می کند اما دفتر مرکزی ان همچنان در آمریکا و در شهر گرینزبورو حضور دارد.

نماد تجاری کمپانی ماک، یک سگ بولداگ نر می باشد که از ابتدا تا امروز به شکل های مختلفی بر روی محصولات ماک قرار داده می شود و تمام افراد دنیا، کامیون های ماک را این نماد می شناسند. تاریخچه ورود کامیون ماک به ایران، به دهه ۱۹۳۰ میلادی باز می گردد. این کامیون ها به علت ویژگی های منحصر به فرد خود، به سرعت در ایران رواج پیدا کردند به طوری که از کامیون ماک برای انتقال تجهیزات نظامی، انتقال بار های مختلف و .. استفاده میشد. بعد از دهه ۱۳۶۰ شمسی. تعداد کامیون های ماک وارد شده به ایران به شدت کاهش یافت اما امروزه بسیاری از مدل های قدیمی کامیون ماک، همچنان در ایران فعالیت کرده و مورد استفاده قرار می گیرند.

کمپانی تولید کننده کامیون ماک

بررسی ویژگی های منحصر به فرد کامیون های ماک :

کامیون ماک بعد از وارد شدن به بازار ایران توانست انقلابی عظیم در جاده های ایران به پا کنند. این کامیون ها که اغلب از نوع اکسل جلو بودند، دارای سواری بسیار نرم و راحتی بودند به علاوه قدرت موتور و کسندگی این محصولات نیز بسیار بی نظیر بود. کامیون های ماک دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی مثل بدنه بسیار مقاوم، قدرت کشندگی بالا، سواری مناسب، طول عمر بسیار بالا و … می باشند. تمام ویژگی های فوق دست به دست هم داده اند تا کامیون ماک، به یکی از محبوب ترین محصولات موجود در بازار خودرو های سنگین ایران تبدیل شود.

این مقاله را نیز بخوانید!  کامیون داف ساخت کجاست؟

انواع کامیون ماک

انواع مدل های کامیون ماک :

کامیون  ماک بی دماغ سری MC/MR :  کامیون ماک ماک بی دماغ سری MC/MR یکی از مدل های خاص تولید شده توسط این کمپانی می باشد که به ندرت در ایران یافت می شود. این ماشین از زمان تولید تا به امروز بیشتر در عرصه کار های معدنی مورد استفاده قرار میگرفته است و دارای کاربردی معدنی می باشد.

ماک دماغ دار سری CX : کامیون ماک دماغ دار سری CX، یکی از محبوب ترین محصولات کمپانی ماک می باشد که در خارج از ایران بسیار پرطرفدار است. اما این کامیون در ایران به شدت کمیاب است و تعداد کامیون های ماک دماغ دار سری CX، به تعداد انگشتان دست هم نمیرسند. این مدل از کامیون های تولید شده توسط کمپانی آمریکایی ماک، دارای ظاهری بسیار محبوب در بین رانندگان ماشین سنگین دنیا می باشد.

ماک دماغ دار سری CH  : کامیون ماک دماغ دار سری CH که با نام ماک دلفینی در ایران مشهور است، یکی دیگر از محصولات پر طرفدار کمپانی ماک در داخل و خارج ایران می باشد. این مدل از محصولات ماک دارای یک شاسی نبستا بلند می باشد که برای جاده هایی مثل جاده های استرالیا، شمال قاره آمریکا و … طراحی شده است. کامیون های ماک دماغ دار سری CH از قدرت موتور و قوای فنی بسیار قابل قبولی نیز برخوردار می باشند.

ماک دماغ دار سری RW  : کامیون ماک دماغ دار سری RW، معروف به سوپرلاینر از نظر کابین شباهت بسیار زیادی به ماک های سری R دارد البته کاپوت این مدل از محصولات ماک نسبت به سری R کمی کشیده تر می باشد و از نظر قدرتی نیز شبیه به کامیون های ماک سری MH می باشد.

کامیون ماک بی دماغ سری MH  : کامیون ماک بی دماغ سری MH با کمک سازمان موتور به داخل کشور وارد شد به همین دلیل از زمان ورود این محصول به ایران تا به امروز، از آن به عنوان کامیون مترویی یاد می شد. این کامیون به لقب Ultra liner نیزم معروف می باشد.

کامیون ماک بی دماغ سری WR  : کامیون ماک بی دماغ سری WR یا همان ماک مخابراتی یکی دیگر کامیون های مشهور و در عین حال کمیاب ایران می باشد. این خودرو توسط شرکت مخابرات به ایران وارد شد به همین دلیل از آن به عنوان ماک مخابراتی یاد می شود. یکی دیگر از القاب این سری از محصولات کمپانی ماک، Cruise Liner می باشد.

ماک سکته ای سری U : در این مدل از محصولات ارائه شده توسط کمپانی ماک مانند کامیون های ماک سری DM، کابین راننده در سمت راست قرار دارد و مثل سایر مدل های این کمپانی در وسط ماشین وجود ندارد. در ایران از این محصولات به عنوان یک کشنده فوق سنگین یاد می شود و بسیاری از تجهیزات فوق سنگین صنعتی را با کمک این کامیون ها جا به جا می کنند. کاپوت به کار رفته در کامیون ماک سکته ای سری U، همانند سری R از نوع بلند شونده می باشد.

کامیون ماک دماغ دار سری RD  : کامیون ماک دماغ دار سری RD از سری محصولات اکسل جلو کمپانی ماک می باشد که کابینی مشابه با ماک های سری R دارد. کاپوت این مدل از کامیون های ماک بسیار شبیه به کامیون های ماک سری CH می باشد.

کامیون ماک بی دماغ

کامیون ماک بی دماغ سری F : ماک بی دماغ سری F یکی از محصولات ناموفق بازار ایران است که طرح کابین، نتوانست نظر کامیون سواران ایرانی را به خود جلب کند و مانند ماک دلفینی و … در ایران محبوب نشد. این مدل از کامیون های ماک، دارای مولد قدرتی مثا کامیون های ماک سری R اما از نظر شهرت در داخل ایران هیچ شباهتی با این محصولات ندارند.

کامیون ماک سری R  : کامیون ماک سری R بی شک یکی از محبوب ترین مدل های موجود در ایران است که مدل های بسیاری قدیمی آن ها، همچنان در ایران فعالیت می کنند. این سری از کامیون های ماک به علت قدرت مناسب، طول عمر بالا و … توانسته اند برای یک مدت زمان طولانی در جاده های ایران حضور داشته باشند.

کامیون ماک سری B  : کامیون ماک سری بی که به ماک جنگی نیز معروف است، یکی دیگر از محصولات تولید شده توسط شرکت ماک می باشد. این سری از محصولات شرکت ماک به کامیون های ماک تخم مرغی نیز معروف می باشند.

ماک سری E، سری A، ماک جنگی ساده و … همگی جز دیگر مدل های ارائه شده توسط کمپانی آمریکایی ماک می باشند.  کمپانی ماک امروزه نیز کامیون های مختلف و بسیار قدرتمندی را به بازار خرید و فروش ماشین های سنگین دنیا وارد می کند که بسیاری از ان ها در حال حاضر به داخل ایران وارد شده اند.

ماک سری E

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *